T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü

Üniversitemiz Ve Avrupa Serbest Bölgesi Arasinda İşbirliği Protokolü İmzalandi

09/04/2019 16:55:04 - 09/04/2019 16:55:04 - 40280 Okunma

Üniversitemiz ve Avrupa Serbest Bölgesi arasında öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerini Avrupa Serbest Bölgesi’nde yapabilmelerini amaçlayan işbirliği protokolü imzalandı.

08 Nisan 2018 Pazartesi günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Avrupa Serbest Bölgesi adına Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ŞAHİN tarafından atıldı.

Bu protokol ile birlikte Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarının tüm eğitim programlarındaki öğrenciler, Avrupa Serbest Bölgesi’nde staj ve uygulamalı eğitimlerini yapabilecekler.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden olan Avrupa Serbest Bölgesi ile imzaladıkları işbirliği protokolünü çok önemsediklerini söyleyerek hedeflerinin sanayinin istediği işgücünü yetiştirmek olduğunu kaydetti. İşbirliğinin Ülkemiz ekonomisi ve Üniversitemiz için çok değerli olduğunu vurgulayan ŞENGÖRÜR, çok sayıda öğrencimizin uygulamalı iş yeri eğitimine katılacağını belirtti. ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda böyle bir işbirliğine imkan tanıdığı için Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ŞAHİN’e teşekkür etti.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ŞAHİN ise; Avrupa Serbest Bölgesi'nin Trakya ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Üniversitemiz öğrencilerinin kariyerlerini geliştirmesi noktasında işbirliği protokolünün faydalı olacağına değinen ŞAHİN, “Avrupa Serbest Bölgesi'nde 170 şirketin bulunuyor ve bunların yüzde 70'i yabancı firma. Son 20 yılda bu firmaları buraya getirdik. Türkiye'nin arzu ettiği bir projeyi hayata geçirdik. Teknoloji olan bir bölgeye sahibiz. Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

şahinler

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.